Bodeminformatie opvragen Brabant Noord

Bedrijven, overheden en particulieren kunnen bij het maken van bouwplannen en verbouwingen gebruikmaken van het Bodemloket Brabant Noord. In enkele gevallen moet u voor die bodeminformatie bij de gemeente zijn. 

Bodeminformatie voor Brabant Noord

Voor verschillende werkzaamheden is het belangrijk om de kwaliteit van de bodem te weten. Deze informatie is bijvoorbeeld nodig als u:

  • Een bodemonderzoek laat doen.
  • Een bestemmingsplanwijziging of een omgevingsvergunning aanvraagt. 
  • Een woning koopt.
  • Een bedrijf start of nieuwe activiteiten binnen een bedrijf starten die het risico met zich meebrengen op de vervuiling van de bodem en het bodemwater. 
  • Als u graafwerkzaamheden uitvoert. 

Informatie over de bodem van specifieke percelen vindt u via de Omgevingsrapportage en in de op deze website aanwezige kaarten

Bodeminformatiesysteem Brabant Noord

Informatie over de kwaliteit van de grond in Brabant Noord kunt u vinden via de Omgevingsrapportage. In dit systeem vindt u bodeminformatie van de gemeenten Bernheze, Boekel, Land van Cuijk, Boxtel, Maashorst, Meierijstad, Sint-Michielsgestel, Vught en Oss. Voor bodeminformatie voor de gemeente 's-Hertogenbosch kunt u terecht bij de gemeente zelf. 

De bodeminformatie bevat onder andere informatie over: 

  • Uitgevoerde bodemonderzoeken, indien er onderzoek is gedaan. 
  • Historie en voormalige gebruiksactiviteit. 
  • Gegevens over ernstige bodemverontreiniging en voormalige stortlocaties.

U ontvangt de bodeminformatie digitaal (als pdf). 

Informatie voor makelaars

Makelaars zijn verplicht (zorgplicht) om de koper van een woning of bedrijfspand te informeren over eventuele bodemvervuiling op de locatie. Zij kunnen daarvoor gebruik maken van de omgevingsrapportage.

Documenten inzien

Indien u naar aanleiding van de Omgevingsrapportage bodemonderzoeken wilt inzien kunt u deze via de in de omgevingsrapportage opgenomen download-link downloaden. Ontbreekt deze link in de omgevingsrapportage? Dan heeft de ODBN deze onderzoeken niet in haar bezit, en de gemeente zeer waarschijnlijk ook niet. Deze documenten zijn dan ook niet opvraagbaar bij ons. Mails met deze aanvraag worden niet beantwoord. U kunt deze documenten proberen op te vragen via het Brabants Historisch Informatie Centrum (www.bhic.nl). 

Geen kosten voor het opvragen

Aan het opvragen van bodeminformatie via de omgevingsrapportage door bedrijven en particulieren zijn geen kosten verbonden.

Vragen over de omgevingsrapportage

Voor al uw technische vragen over het opvragen van de omgevingsrapportage kunt u contact opnemen met de ODBN via bodemloket@odbn.nl.