De ODBN verduurzaamt haar wagenpark

13 april 2022

Na Pasen kunnen de ODBN-collega’s met een elektrische auto naar werkafspraken rijden. Vorig jaar is leverancier Oostendorp Autolease na een Europese aanbesteding contractpartner geworden voor het nieuwe wagenpark van de ODBN. En de eerste auto’s zijn geleverd. In de duurzamere keuze voor auto’s heeft niet alleen het type brandstof meegewogen. Ook het productieproces en het onderhoud is van invloed geweest. 

De accountmanager van Oostendorp, Bas van Berkel, trakteerde op 12 april de betrokken collega’s van Facilitaire Zaken op een taart. En hij overhandigde de sleutels van de elektrische Renault Zoe’s.

In de loop van het jaar worden nog hybride auto’s geleverd, voor de collega’s van de ODBN met consignatiedienst. Zij kunnen opgeroepen worden bij calamiteiten en onverwachtse gebeurtenissen, vandaar de keuze voor hybride. Dit worden Toyota RAV-4 auto’s, met een inrichting geschikt voor het meenemen van meetapparatuur, afzetlint en andere benodigdheden. 

In dit zelfde type auto’s, Toyota RAV-4, gaan de collega’s van de ODBN rijden die toezicht houden op de natuurwetten in onze regio.

Een deel van de groep van SSiB’ers ruilt in 2022 hun terreinwagen in voor een Toyota Hilux of Isuzu D-Max.